Uncategorized

Alternative metoder til at blive forældre

Mange danskere oplever, at de ikke kan blive forældre på traditionelvis. Heldigvis har teknologien medført en række alternative metoder, hvorved man stadig kan blive forældre. Mange mener, at meningen med livet, er at blive forældre, så hvis I har svært ved at blive gravide, så skal I ikke nydes for at opleve at blive forældre. I denne artikel belyser vi de muligheder, du har for at blive gravid på alternative måder.

Barnløshed defineres som en manglende evne til at blive gravid efter at have forsøgt i mere end et år. 1 ud af 10 par i den fødedygtige alder en barnløse. Det kan tære hårdt på ens livskvalitet, hvis man ikke er i stand til at blive gravid på egen vis. Dog kan man stadig blive forældre – og det er disse måder vi vil belyse.

Kunstig befrugtning

Kunstig befrugtning er enhver form for befrugtning, som ikke dannes ved samleje. Der findes mange former for kunstig befrugtning, men de mest populære er dog den såkaldte reagensbehandling og insemination.

Reagensglasbehandling

Reagensglasbehandling bliver også kaldt for IVF. He blander man sæd fra faderen med æg fra moderen i et reagensglas. Efter cirka en uge eller når de befrugtede æg har delt sig og består af flere celler, bliver de befrugtede æg placeret i moderens livmoder, som skal føre til en graviditet. I dagens Danmark er der cirka fem procent af alle nyfødte børn lavet ved hjælp af reagensglasbehandlingen.

Insemination

Insemination adskiller sig fra reagensglasbehandlingen ved, at her foregår befrugtningen i selve livmoderen og ikke udenfor. Det sker ved at moderens ægmodning stimuleres ved hjælp af hormonbehandlinger, således der løsnes mere en blot et enkelt æg. Når ægløsningen så sker, placere lægen sædceller øverst i livmoderen. På den måde forkorter man sædcellernes vej ud til æggelederne, således chancen for at moderen bliver gravid bliver større.

Hvis man ønsker at undersøge mulighederne for en kunstig befrugtning, så kan du lige her læse mere om en fertilitetsbehandling.

Adoption

Hvis ikke man kan blive gravid på egen hånd og ved hjælp af kunstig befrugtning, kan adoption være den perfekte løsning for dig og din partner. Adoption sker på flere forskellige måder, men i Danmark er der tre forskellige måder, hvorved man kan adoptere.

Fremmedadoption

Fremmedadoption er den ”traditionelle” måde at adoptere på og er ligeledes de fleste forbinder med adoption. En fremmedadoption indebærer, at en enlig eller et par adopterer et barn fra en fremmed familie. Det sker typisk anonymt, således man ikke ved hvem de biologiske forældre er. En fremadoption er ikke nødvendigvis en adaption af et barn fra et andet land, men barnet kan også være dansk.

Familieadoption

Som navnet indikerer, er familieadoption, hvor et familiemedlem adopterer barnet.

Stedbarnsadoption

Stedbarnsadoption er, når barnet stedforældre adopterer barnet. Der bliver der stillet en række krav, således en stedforældre kan få lov til at adoptere barnet.

Please follow and like us: