Dansk shop i Tyskland: Vi vil gerne støtte Danmark
Pressemeddelelser

Dansk shop i Tyskland: Vi vil gerne støtte Danmark

Strikse danske regler gør det besværligt at sælge e-cigaretter og den nikotinholdige e-væske i landet i forhold til andre EU-lande som Tyskland og Sverige.

Der skal gives tilladelse til at sælge nikotinholdige produkter af Sundhedsstyrelsen. Det har dog vist sig så svært og dyrt at få tilladelsen at danske virksomheder har taget plan B og rykket virksomheden til et andet land.

Det gælder eksempelvis Xsmoke, der sælger e-cigaretter med abonnementsmuligheder for e-væsken.

Butikken startede i Danmark, men har i de sidste år hørt til i Tyskland, hvor reglerne er mere lempelige og omkostninger ved at drive en forretning er lavere. Det giver bedre muligheder for at Mail Trading GmbH, firmaet bag Xsmoke-varemærket, har mulighed for at vækste.

Men shoppen vil faktisk gerne være i og støtte Danmark. En talsmand forklarer:

”Vi er danskere og er glade for Danmark og danskerne er glade for os. Der er stor efterspørgsel efter vores produkter og mennesker der har røget i mange årtier er nu endeligt lykkes med at stoppe. Men vi må ikke være her trods efterspørgslen og på trods af at vi har en fornuftig forretning med en stor omsætning, vi kunne ligge her i landet.”

E-cigaretter kom til Danmark for 4-5 år siden og hurtigt sprang mange butikker op i takt med at flere rygere blev opmærksomme på muligheden for at skifte over. Nye regler betød at alle e-cigaretbutikkerne skulle have tilladelse til at sælge nikotinholdige produkter. Butikkerne ansøgte, men meget få fik tilladelse. I en periode på mange måneder fortsatte flere butikker med at sælge indtil Sundhedsstyrelsen slog ned på butikkerne og begyndte at uddele bøder. Her valgte mange butikker at dreje nøglen om mens lige så mange valgte at stifte virksomheder som svenske aktiebolag og tyske GmbH’er (lig de danske anpartsselskaber) for at fortsætte forretningen.

Kunderne er de samme danskere som de havde før. Men omsætningen bliver nu lagt i Sverige og Tyskland i stedet for. Moms betales til de lande og det samme gør SKAT. Penge, der bør tilfalde Danmark, når det er danske kunder og danske virksomheder, men som EU-reglerne forindrer.

Virksomhed:

Mail Trading GmbH

Rupert-Mayer-Straße 44

81379 München

Tyskland

Support.dk@xsmoke.com

Please follow and like us: