Pressemeddelelser

Danskerne købte igen stort ind på Black Friday

Black Friday blev skudt afsted d. 24. november 2017 og igen i år blev rekorden sat for den største handelsdag i Danmark. Black Friday startede som en stor handelsdag i USA, men man må sige, at danskerne også har taget dagen til sig.

Ny rekord igen i 2017

Black Friday slog første gang rekorden i 2015, hvor det blev den største handelsdag nogensinde i Danmarks historie. Den rekord blev overgået i 2016 og igen i 2017. Det var dog også forventningen at Black Friday igen i år ville slå tallene fra sidste år.

Stigningen i forbruget på Black Friday kan blandt andet forklares med, at kendskabet til dagen bliver større og større. Derfor er der også flere butikker der vælger, at hoppe med på bølgen og give gode rabatter på Black Friday.

Og når kendskabet bliver større og flere butikker her gode tilbud, er det også naturligt, at omsætningen stiger.

Det er alle former for butikker der oplever en stor omsætning på Black Friday. Men især butikker der sælger elektronik, modetøj og køkkenudstyr kunne berette om høje tal efter Black Friday.

Julehandelen bliver skudt i gang med Black Friday

Der er mange grunde til, at vi godt kan lide at handle på Black Friday – rabatterne på dagen forklarer en god del af det. Men samtidig kan det også forklares med at Black Friday ses som starten på julehandelen.

Der er derfor mange der vælger at købe de første julegaver på Black Friday, da det er en god måde, at spare penge på de mange juleindkøb, der skal gøres i december.

Der er derfor også mange butikker, der vælger at have en udvidet returret i forbindelse med Black Friday, så der er mulighed for at købe julegaver, der stadig kan byttes.

Stor vækst for online handel

I år var der særligt en stor vækst for onlinehandelen på Black Friday. Det kan også sættes i forbindelse med at vi i stigende grad handler mere og mere på nettet, og derfor var det også forventet, at der ville være en stigning i indkøb over nettet på Black Friday.

Mange webbutikker lavede også meget forberedelse op til Black Friday i form af reklamer og udvidet returret, så folk kunne se at også deres butik havde gode tilbud på dagen. Der var derfor rigtig mange webbutikker, der havde gode tilbud på Black Friday og der var derfor flere der valgte at gøre brug af de gode tilbud.

En webshop der fx havde en god omsætning på Black Friday var damask.dk der sælger Georg Jensen Damask tekstiler herunder dækkeservietter, håndklæder og duge.

Ud over det havde mange andre butikker en god omsætning på dagen og derfor blev rekorden slået igen i år. Så som Billigdråber var også til at se med stor omsætning på dagen.

Please follow and like us: