Pressemeddelelser

Danskerne slår rekord i salg af køkkenmaskiner til hjemmet

I sommeren 2016 udkom en rapport over danskernes købsadfærd i forhold til køkkenmaskiner. Rapporten viste blandt andet, at danskerne købte rekordmange køkkenmaskiner i 2015. Danskernes kærlighed til hvidevare medførte en stigning på 8 procent i forhold til året før.

Rapporten blev udarbejdet af FEHA, som er brancheforeningen for producenter af køkkenmaskiner, der endvidere vurderer, at salget af køkkenmaskiner vil fortsætte sin stigning i løbet af 2016.

Køkkenmaskiner får flere smarte funktioner

Tidligere var køkkenmaskiner blot en grålig og kedelig maskine, der kunne varetage den enkle opgave den nu var produceret til. Dette er ikke tilfældet længere, hvor man ser køkkenmaskiner med en lang række smarte funktioner.

Der ses derved en ændring i produktionen af de mange forskellige køkkenmaskiner, hvor der i dag er fokus på multifunktionelle køkkenmaskiner, fremfor maskiner der kun er i stand til at varetage simple opgaver.

Købes der en ovn i dag, vil den i mange tilfælde ikke være begrænset til at kunne varetage opgaven, om at varme maden op. Nye ovne i dag er multifunktionelle, hvor flere både er i stand til at varme via varmluft og damp. Der er samtidig indbyggede funktioner såsom termometer til stegen, samt specielle programmer, der er henvendt forskellige former for tilberedning.

De fleste der køber nyt køkkenudstyr i dag, benytter sig ikke af alle de forskellige funktioner, som udstyret er i stand til. En spørgeundersøgelse viser, at de fleste holder sig til få, men effektive funktioner.
madmaskiner.dk er det muligt, at finde en lang række forskellige multifunktionelle køkkenmaskiner.

Maskinerne er mere end bare maskiner

Køkkenmaskiner var tidligere designet i kedelige men praktiske design, da køberne udelukkende købte køkkenudstyret, for at det skulle være funktionelt.

I dag bliver meget køkkenudstyr produceret i en stilrent design, hvilket gør det til mere end et praktisk værktøj i køkken. Køkkenudstyr er i dag maskiner, der ikke behøves at blive gemt væk, da designet er flot nok til at have stående fremme.

Køkkenudstyr stimulerer i dag flere behov hos forbrugeren, hvor der er begyndt at være prestige i at have en køkkenmaskine stående, af et specielt mærke, i en moderne farve der passer til køkkenet. Dette vurderes til, at være med til at bidrage til den store stigning i salget.

Tendenser i samfundet har ligeledes, fået danskerne til at kaste sig over en masse forskellige maskiner.
Eksempelvis bliver der i dag, afsat utrolig mange saftcentrifuger eller frugtpressere.
FEHA´s rapport viser at der i 2015 blev solgt 80.000 saftpressere/juicere. Hvis man sammenligner med salget af selvsamme vare i 2010, var tallet helt nede på 30.000, hvilket vidner om at fokus på sundhed og juice, har været med til at sætte gang i salget af netop denne køkkenmaskine

Please follow and like us:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *