Pressemeddelelser

Derfor kan svamp være synderen, når dit helbred skranter

Vi danskere er ikke altid gode til at gå til lægen. Der bliver rigtig ofte lavet undersøgelser om, hvor ofte danskerne rent faktisk  går til lægen, når de føler visse symptomer. Ofte kan symptomer nemlig både være tegn på alvorlige lidelser eller for lidt søvn, usund kost eller andet, som man kun selv kan ændre på, og det er en af grundende til, at mange ikke vælger at gå til lægen med det samme - for det går jo sikker over inden for kort tid af sig selv ikke?

Netop fordi danskerne sjældent går til lægen, når noget gør ondt, klør eller noget helt tredje, bliver visse sygdomme og lidelser ofte ikke opdaget i god tid. At opfange tingene i god tid er nogle gange essentielt for hurtigt at kunne at med lidelsen igen og ikke mindst komme sig over det, uden det påvirker en efterfølgende.

En overset lidelse er svamp. Svamp er mange ting. Normalt tænker vi på fodsvamp neglesvamp eller svamp i underlivet, hvor produkter til at kurere disse nemt kan købes på denne side - men faktisk kan svampe vokse indeni os og gøre os alvorlig syge.

Candidasvampen er en gærsvampeart, vi alle har naturligt i kroppen. Den lever i munden, vores tarme og i maven. Normalt er Candidasvampen harmløs, da den holdes i ave af vores immunsystem. Nogle gange kan den dog vokse og brede sig i kroppen igennem vores blod. Her kan vi opleve symptomer som:

 

  • Oppustethed
  • Træthed
  • Mavesmerter
  • Træthed
  • Øget sukkertrang
  • Dårlig ånde
  • Svækket immunforsvar
  • Forstoppelse/diarré

 

Grunden til, at svampen vokser, kan være flere. Det kan skyldes, at du er stresset, at du spiser en for dårlig kost, at du har gennemgået en penicillinkur, at du har fået hormonbehandlinger, at du har et dårligt immunforsvar, at du har sukkersyge, at du er overvægtig eller på anden måde har en ubalance i kroppen, som betyder at svampen har ideelle vækstbetingelser. Ofte vil det være en kombination af flere ting, der betyder at svampen vokser.

Det du skal gøre, hvis du tror, at du kan have problemer med en overvækst af Candidasvamp er først og fremmest at teste dig selv. Dette kan du gøre igennem en lille selv-test. Når du står op om morgenen, skal du spytte i et glas vand. Danner dit spyt tråde ned i vandet, skal du putte en skefuld sukker ned i vandet. Samler spyttet sig omkring sukkeret, er det en god indikation på, at du lider af for meget Candidasvamp.

Når du har fået bekræftet din mistanke, skal du gå til en behandler, som har speciale indenfor området. Denne vil kunne lave en eller flere tests. Dette kan gøres igennem en blodprøve. Denne blodprøve kan vise, om du har antistoffer imod Candida eller om du har Candida immunkomplekser. En overvækst af Candidasvamp kan også bevises igennem en afføringsprøve. Her undersøger man de mikroorganismer, der er i tarmen.

En tredje test kan være en urinprøve, hvor man ser efter, om der findes affaldsstoffer i urinen, som kan relateres til Candidasvampen. Får man påvist en overvækst af Candidasvamp, kan man afprøve en diæt, som giver svampen svære vækstbetingelser. Over en måned, kan du prøve at undlade at spise hurtige kulhydrater som slik, hvidt brød og chokolade. Herudover skal du undlade gær, alkohol (vin og spiritus), tørret frugt og rødt kød, for blot at nævne nogle fødevarer. Grib fat i en behandler, og lad ham/hun guide dig til, hvordan du kommer af med svampen.

Please follow and like us: