Tips

Det skal du tænke over i din skilsmisseproces

Over halvdelen af alle gifte par, ender med at blive skilt. Selvom dette er en ærgerlig statistik, er det en realitet, man er nødt til at have gjort sig nogen overvejelser over. I en skilsmisse hvor man skal have styr på at børn, hus og sine egne følelser, er de juridiske papirer måske det sidste, man tænker på, da det kan være svært at overskue. Så i denne artikel vil vi hjælpe dig til at få et overblik over, de ting du skal have styr på i en skilsmisse.

Skilsmisse eller separation

Når man indleder en skilsmisseproces, og i sammen har besluttet jer for, at i ikke ønsker at dele resten af livet med hinanden, starter man normalt med at blive separeret. I visse situationer har man også mulighed for at blive skilt med det samme uden at blive separeret først. Disse situationer gælder blandt andet, hvis der har været utroskab involveret, hvis der er tale om grov vold og i sjældne tilfælde, hvis den ene part er gift med flere samtidig.

En skilsmisseadvokat

En af de ting man også kan overveje er, om man vil anskaffe sig en skilsmisseadvokat. I en sådan uoverskuelig proces kan en skilsmisseadvokat give en masse tryghed. På den måde er man sikker på, at alt forløber sig korrekt og under professionelle rammer.

En skilsmisseadvokat er især vigtigt, hvis i skal skilles i retten. De ting som bliver besluttet i retten har langvarige konsekvenser for begge parter, og derfor er det ekstremt vigtigt, at man har en professionel, som kan snakke ens sag, og derfor sørger for at man kommer bedst muligt igennem denne svære periode.

Psykologhjælp til dit barn

I en skilsmisseproces er det ikke altid, at der bliver taget hensyn til barnet ligeså meget, som man burde. Nogle forældre er rigtig gode til at samarbejde, og gøre processen så smertefri som muligt. Men forældre er stadig bare mennesker, og derfor kan det godt være svært at holde en facade op hele tiden. Det kan derfor være en god ide at tage fat i en børnepsykolog, som kan snakke med barnet om de ting, som er svære. Barnet kan sommetider have svært ved at snakke med deres forældre om skilsmissen, da de er bange for at vælge side. Og derfor kan oftest gavne barnet, hvis de har en ekstern professionel person at snakke med, så de ikke behøver at vælge side.

Forhåbentligt var denne artikel nyttig i forhold til at besvare nogle af de spørgsmål, som man støder på i en skilsmisseproces.

Please follow and like us: