Uncategorized

Din hørelse og hvordan du beskytter den

Vi bliver dagligt udsat for larm og støj som vi slet ikke lægger mærke til. Det kan være støjen fra trafikken, hårtørreren, vejarbejdet og meget mere. Det er den konstante støjpåvirkning, der er skyld i at over halvdelen af danskere over 50 døjer med hørelsen.

Faktisk er det blevet et voksende problem også hos unge mennesker, der grundet larmende byture, koncerter og andre larmende arrangementer i stigende grad begynder at døje med dårlig hørelse og tinnitus. Det er en uheldig udvikling, der skal stoppes.

Der er ting man kan gøre for at forebygge høreproblemer. Læs med herunder.

Vær forberedt på larm og forebyg problemet

Hvis man arbejder på en larmende arbejdsplads, bør man være meget opmærksom på, om der er for meget støj. I produktionshaller landet over, går arbejdere rundt i alt for larmende omgivelser uden høreværn. Det er heldigvis noget, der er ved at komme bedre fokus på, så arbejdstilsynet og arbejdsmiljøfolk er ude med krogen, for at ramme de virksomheder, der ikke opfylder de krav der er på området.

Arbejder man i en støjende virksomhed, så sørg for at benytte ørepropper specielt fremstillet til at holde industristøj ude.

Det samme gælder hvis man skal til koncert, festival eller på diskotek. Musikken er for det meste ALT for høj, så hvis du vil skåne din hørelse, så bør du medbringe ørepropper. Det er også en langt billigere løsning end at købe de, der sælges på steder. Der kan du komme til at betalte op mod 50 kroner for et par ørepropper til 2 kroner.

Hvis uheldet er ude

Skulle du være så uheldig at have fået høreproblemer så fortvivl ikke, for der er løsninger. Der er nogle ting som lægen kan hjælpe med. Øredråber, operationer eller måske endda bare ro til ørerne kan hjælpe meget. Men der er de der får permanente skader, og for dem er der kun en vej. Høreapparat.

Høreapparater er en god løsning, der kan give de fleste om ikke hele, så det meste af hørelsen tilbage, og i dag er de blevet så smarte, at man skulle tor det var løgn. De kan parres med ens smartphone, så man altid kan justere dem. Man kan benytte dem som ”headset” og på den måde har det dobbeltfunktion.

Hvis man har mistanke om, at det måske kunne være meget smart med brug af høreapparat elle kunne tænke sig at lære mere om, hvad der findes på markedet.  kan man kigge forbi siden her og se hvad der måske passer bedst til en selv.

Please follow and like us:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *