Uncategorized

Er dine karakterer og uddannelse vigtigt eller er erfaring vigtigst?

Få dig en uddannelse, så har du noget at falde tilbage på. Det er en sætning mange af os har hørt fra vores forældre, men er det rigtigt? Der er mange unge der oplever i dag, at de ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet selv med høje karakterer. Virksomheder vil have folk der kan levere resultater og kan tage beslutninger. I denne artikel kigger vi på 3 forskellige karriereretninger og om uddannelse er relevant.

Direktør og leder

Der er mange der gerne vil være ledere og direktører. Ligegyldigt om du gerne vil være direktør for dit eget firma eller for et eksisterende firma, kræver det at du er klar til at arbejde meget.

Det er ikke nødvendigt at have en uddannelse hvis du gerne vil være leder, men det kan sende et godt signal. Hvis du vil arbejde som leder for en teknisk virksomhed, så vil en teknisk uddannelse sende et godt signal. En økonomisk uddannelse kan også styrke din profil som leder, og kan også være en god ide.

Når det kommer til erfaring og karakterer, så bør dit fokus være at få så meget erfaring som muligt. Ligegyldigt om du vil starte din egen virksomhed eller for en virksomhed, så bliver der kun kigget på om du kan levere resultater.

Vælg derfor at arbejde med salg, ledelse, markedsføring og virksomhedsudvikling i praksis. Årsagen til at disse områder er vigtige at lærer, er at det vil være dine primære arbejdsområder som direktør eller leder.

 

Advokat

For at du kan praktisere jura, skal du være uddannet jurist. Du kan derfor ikke komme udenom en uddannelse hvis du gerne vil være advokat. Det er ligegyldigt om du vil være boligadvokat, erstatningsadvokat eller en helt tredje type.

Selvom at uddannelsen er nødvendigt betyder det ikke at karaktererne er det vigtigste. Alle konkurrere om at få de højeste karakterer, hvilket betyder du skal gøre noget andet for at skille sig ud.

Hvis du kigger Hviid-advokaters hjemmeside vil du se at reklamere med deres erfaring. For at du skiller dig fra de andre studerende skal du derfor samle så meget erfaring som muligt, mens du studerer. Tag et praktikophold, start en blog hvor du skriver om forskellige jura cases, søg en masse forskellige jurastillinger og forsøg at komme ind og få hænderne på noget rigtigt advokatarbejde.

 

Filminstruktør eller anden kreativ karriere.

Filminstruktører, musikkerer, malere og andre kunstnere er dem vi bliver inspireret af. De bedste er nyskabende og deres arbejde får følelserne frem i os. Det er muligt at tage en uddannelse inden for alle disse fag, hvilket kan lære dig noget, men har det en betydning? Det korte svar er nej.

Der er ingen krav til uddannelse i disse brancher, og de dygtigste mennesker i denne branche har ingen relevant uddannelse, der har noget at gøre med deres arbejde. Det er ikke muligt at få succes i disse brancher, hvis du er ligesom alle andre. Du skal derfor have fokus på at få så meget erfaring med det arbejde du gerne vil arbejde med.

Hvis du gerne vil være filminstruktør, så lav film og brug din tid på at få oplevelser du kan lave film om. Det samme gælder hvis du vil lave musik, male eller andet.

Please follow and like us: