Uncategorized

Flere webshops fjerner mellemmanden

De sidste 10 år er priserne faldt drastisk inden for en række brancher, fordi flere webshops har fundet ud af, at de kan skære mellemmanden væk og sælge direkte til forbrugerne.

I starten betød det, at webshoppen fik større avance, men på sigt er der sket det, at priserne er faldet. Det skyldes, at der er kommet massiv konkurrence inden for brancher, hvor avancen er høj. På den måde konkurrerer virksomheder på pris, og det er til kæmpe gavn for forbrugerne.

Det er et glimrende eksempel på, hvordan markedet fungerer. Mange tror fejlagtigt, at et frit marked betyder, at man altid har de billigste priser til forbrugerne. Det passer ikke, da økonomer ser på markedet på lang sigt, så du kan godt have et dårligt marked for forbrugerne på kort sigt, men i længden vender det til forbrugernes fordel.

Selv inden for branchen som taxibranchen, kommer der pres på priserne, selvom de er beskyttet af lovgivning. Det skyldes, at internettet kan bruges til at presse priser, inden for alle brancher, og derfor går udviklingen hurtigere og hurtigere den rigtige vej, hvis vi ser det med forbrugernes øjne.

 

Brancher der allerede har gode priser

Der er en række brancher, hvor der allerede er gode priser, fordi der er en sund konkurrencer. Det er noget, som man ser inden for vinduer. Her har flere webshops været gode til at bruge internettet til sin fordel, og det betyder, at der kan sælges produkter fra fabrikken til forbrugeren. 

Man behøver ikke et mellemled, som opkøber produkterne og sælger dem videre til diverse butikker, denne strategi er ved at dø, og det er også det, som gør, at vi hele tiden får bedre priser.

Det er også en god udvikling for virksomheder at skære mellemled væk og forhandle direkte med fabrikker. Eller nogen gange kan fabrikkerne endda selv sælge til forbrugerne. Det gør, at de kommer til at have en større kontrol over produkterne, og de kan bedre tilpasse deres produkter til forbrugerne, og hvad de gerne vil have.

 

Flere brancher står for skud

Selvom webshops har været her i mange år, så er den nuværende udvikling kun toppen af isbjerget. Der kommer til at være pres på alle brancher, som sætter for stor lid til mellemmænd og høje avancer.

For en høj avance viser en ung iværksætter, at de kan tjene masser af penge i branchen, og derfor begynder de i den. Pludselig kan en branche gå fra at have en konkurrent til flere 100 på ingen tid. Det skyldes, at det aldrig har været lettere og billigere at starte en virksomhed.

Alle kan starte en virksomhed hjemmefra, og så kan de udvide efterhånden, derfor skal store virksomheder se alvorligt på konkurrencen fra selv små virksomheder.

Please follow and like us: