Pressemeddelelser

Hvornår kommer 5G til Danmark og hvad skal vi forvente af det?

 

Mobilnetværket 5G har været længe undervejs, hvorfor efterspørgslen af det blot bliver større og større. Forventningerne til det nye netværk er skyhøje, hvilket efterhånden udfordrer tålmodigheden hos den brede befolkning. Spørgsmålet om, hvornår det kommer til Danmark samt hvad det medfører af ændringer fra forgængeren, 4G, ønskes dermed besvaret. På baggrund af den tilgængelige information vil vi nedenstående forsøge at gøre dette.

Man kan med fordel allerede begynde at finde den udbyder, som har det billigste internet. Er man ude efter at finde billig internet, kan vi anbefale internetpriser.dk, hvor det er muligt at sammenligne priser fra alle tilgængelige udbydere.

 

Danmark som rusinen i pølseenden

 

Sammenligner vi os selv med de øvrige skandinaviske lande, er vi det land, som er langsomst i processen om at få implementeret det nye 5G netværk. I Norge, Sverige og Finland har man nemlig fuld gang i udbygningen af det. I Stockholm og Tallinn tester de lige nu deres 5G netværk, hvilket de er så langt fremme med, at hele bydele allerede er koblet på 5G-netværket.

Disse tests er dog ikke noget, som indbyggerne er bevidste over, eftersom det sker uden, de ved det. Derudover er der ikke nogen mobile enheder, der faciliterer 5G teknologien, hvorfor det ikke er til at se på mobilen under disse tests.

Danmark er altså bagefter alt dette og eksperter forventer, at hvor der vil være 5G-netværk tilgængeligt i Stockholm i 2018, må danskerne vente til omkring 2020 til at blive koblet op på dette.

 

Behovstyret datamængde og hastighed

 

Det spørgsmål, som til stadighed er ubesvaret, er altså, hvad man kan forvente af 5G-netværket. Tager man forgængerne i betragtning, blev 2G bragt til verden med formålet om at kunne tale i telefon med hinanden uafhængig af geografisk position. 3G tog det til et helt nyt niveau, hvor data lige pludselig blev tilgængeligt. Her var det altså lige pludselig muligt at være koblet på internettet uden om Wi-Fi forbindelser. Dette var en banebrydende måde at gå online på, som 4G havde til formål at effektivisere endnu mere. Her handlede det nemlig om både at gøre dataen mere tilgængelig og en hel del hurtigere.

Hvad man nu kan forvente af den næste i rækken, 5G, beskriver Telenor som værende en måde at sikre, at grundlaget for at lave man forskellige typer af services er på plads. Dette lyder umiddelbart ikke som noget, der vil få almene borgere til at rejse hænderne over hovedet i begejstring. Telenor tilføjer dog til deres forklaring, at man naturligvis også skal forvente, at der med 5G er mere og hurtigere data, hvilket er det, som folk gerne vil høre. 5G vil yderligere fordre en behovstyret datamængde og dermed også hastighed.

 

Alt i alt kan vi altså ikke forvente, at 5G netværket er lige om hjørnet, men langt væk kan det heller ikke siges at være. Selvom prognosen siger, at vi i Danmark vil have det i hverdagen i 2020, kan det ikke udelukkes, at det kan komme før.

Please follow and like us: