Pressemeddelelser

Leasing for nybegyndere

Leasing er populært som aldrig før, og har de seneste fem år været stigende ifølge tal fra Danmarks Statistik (DST). Der er grundlæggende to forskellige former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. I denne artikel vil vi redegøre for, hvad leasing er, samt hvilke fordele og ulemper der er ved leasing.

 

Hvad er leasing?

Selv om leasing aldrig har været mere populært, er der stadig mange dansker der er usikker på hvad leasing enlig er og hvilke fordele og ulemper der er forbundet med leasing. Hvis leasing skal beskrives kort, så kan det forklares, som leje af en bil i en længere periode – typisk 1-4 år. Ved leasing har leasingselskabet ejendomsretten over bilen, og du som leasingtager får brugsretten, hvilke vil sige leasingselskabet ejer leasingbilen, men du som leasingtager har retten til at bruge den. Hvis du ønsker en leasingbil, skal du i de fleste tilfælde betale en ekstraordinær ydelse, samt månedlig leasingydelser i hele leasingperiodens løbetid. Nogle leasingselskaber har dog valgt, at droppe den ekstraordinære ydelse – i disse tilfælde er den ekstraordinære ydelse typisk fordelt ud i de månedlige leasingydelser. Der findes grundlæggende to former for leasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. I nedenstående afsnit vil vi redegøre for kendetegn ved hver af disse to leasingformer.

 

Hvad er operationel leasing og finansiel leasing?

Operationel leasing er en leasingform, hvor du som leasingtager får 100 % budgetsikkerhed, og du slipper for alle bekymringer der er i forbindelse med, at eje en bil selv. Med operationel leasing slipper du for alle udgifter til reparationer, service osv., da det er leasingselskabet der står for disse udgifter. Når leasingperioden er slut skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet og derefter står det frit, om du vil lease en ny bil eller noget helt andet. Operationel leasing er typisk anvendt til privatleasing. Du kan læse mere om privatleasing her.

 

Finansiel leasing er en leasingform, hvor du bruger leasing som et alternativ til traditionelt banklån. Med finansiel leasing har leasingselskabet ejendomsretten over bilen, og du som leasingtager har brugsretten. Hvis der kommer nogle udgifter til bilen i form af reparationer, service, dækskifte osv. skal du som leasingtager stå for disse udgifter. Når leasingperioden er slut skal du, også selv henvise en tredje part til bilen. Denne leasingform er typisk anvendt til flexleasing. Du kan læse mere om flexleasing her.

 

Fordele og ulemper ved leasing

Leasing har en række fordele og ulemper, der bør overvejes før, man underskriver en leasingkontrakt. Nogle af fordelene og ulemperne der er listet er bestemt, af hvilke leasingform der er tale om.

 

Fordele leasing

Ulemper leasing

·         Lukrative leasingaftaler

·         Mulighed for hyppigt udskiftning af bil – Operationel leasing

·         100% budgetsikkerhed - Operationel leasing

·         Ingen udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. - Operationel leasing

·         Ingen lån i banken til en bil

·         Typisk lavere engangsydelse med leasing end traditionel banklån

·         Hæfter for restværdien - Finansiel leasing

·         Leasingaftaler der er længere end 4 år, er typisk dyre end at købe bilen selv

·         Du skal kende dit kørselsbehov, da overkørte kilometer kan være dyre

·         Du ejer ikke bilen selv, men lejer den af et leasingselskab.

 

 

 

Please follow and like us: