Pressemeddelelser

Minimalismen rykker ind i de danske hjem

Mange danskere er begyndt at indrette deres hjem i en minimalistisk stil, men hvor stammer stilen egentlig fra – og hvad går den ud på? Læs med her for minimalismens oprindelse og betydning, samt gode råd til, hvordan du får din bolig til at følge stilen.

Oprindelse

Minimalismen er en retning indenfor billedkunsten, som stammer fra 1960’erne. Som opgør mod den abstrakte ekspressionisme, bringer minimalismen malerier og skulpturer med meget enkle former. Verbert ’at minimere’ ligger også i retningens navn: ’minimalisme’, som fokuserer på Minimal Art.
Denne retnings slogan klinger velkendt: ’Less is more’. Udtrykket er nemlig også med tiden brugt inden for modeverdenen, hvor ’mindre er mere’ fokuserer på enkle beklædningsgenstande som til sammen skaber et stærkt udtryk. På trods af minimalismens minimering, kan nemlig selv det mindre og enkle være et spændende og stærkt udtryk.
Udover billedkunsten og modeverdenen, har minimalismen også gjort sit indtryk i musikkens verden, hvor minimalmusikken kendetegnes ved ensformighed og gentagne mønstre.

Minimalisme i hjemmet

Har man en forkærlighed for den minimalistiske stil og det velkendte slogan ’Less is more’, så kan man med fordel indrette sin hjem efter dette. Mange skandinaviske hjem følger denne stil, hvor det handler om at holde sin bolig enkel og stilren.
Når man indretter sin bolig, bør man tænke i store, glatte overflader. Er man lejer, er det svært at gøre noget ved grundlaget for sin bolig. Her tænkes på gulv og vinduer, som man ellers inden for den minimalistiske stil, har fokus på. Hvor gulvet gerne skal være i lyst træ eller eksklusivt marmor, skal vinduerne gerne være store og enkle, og dermed tilføre liv til rummet. Har man ikke mulighed, for at gøre noget ved dette i en lejebolig, kan man snyde med et par store spejle. De vil fungere på samme måde som vinduerne, ved at give liv og luft til boligen. Men der er meget andet i boligen, som man kan præge i den minimalistiske stil, herunder farven på væggene, møbler og tilbehør.

Indret til minimalismens fordel

Det kan være svært at få malet hele lejligheden, men både vægge og loft skal gerne have den samme neutrale farve. Man kan bør leje redskaber til dette formål, som stiger fra stigefabrikken.dk, for dermed at kunne nå loftets afkroge. Væggene skaber sammen med gulv og vinduer grundlaget for boligens stil. Ydermere er det vigtigt ikke at have for forskellige farvede møbler i forskelligt materiale. For at alt i lejligheden ikke skal være lyst, kan man sagtens have møbler i klar sort, for at skabe modspil, men stadig opretholde den enkle stemning. Når det kommer til vægpynt og nipsting, anses disse som regel som no-go i en minimalistisk stilart. Man kan dog holde sig til et enkelt tema i boligen, så de få ting på væggene samt andet pynt, man har, holder sig indenfor samme tema. Det vil skabe liv og sætte et anderledes præg på den minimalistiske stil, men stadig holde sig indenfor den. Det gælder om at følge sloganet ’less is more’ når man indretter sin bolig, ligesom det gælder inden for minimalismen i billedkunst, musik og mode.

Please follow and like us: