Nye regler: Alle webshops skal linke til EU-side
Pressemeddelelser

Nye regler: Alle webshops skal linke til EU-side

Driver du en webshop i EU skal du om kort tid indsætte et link til det nye europæiske fælles klagesystem for nethandel.

Det nye klagesystem kan i danske øjne virke unødvendigt fordi at vi allerede har et velfungerende system med Forbrugerombudsmanden, småsager og faktiske retssager. Men systemet er slet ikke bygget til at håndtere klager fra land til land.

I stedet for har EU sammensat et system, der skal lade europæere købe varer i andre lande. Hvis du i dag køber en vare i Tyskland og er nødt til at klage skal dette ske på rette myndighed på tysk. Det får mange til at droppe klagen. Fremover kører klagen igennem på dit eget sprog gennem ODR.

Den nye portal har fået navnet ODR (Online Dispute Resolution) og skal gøre flere europæere trygge ved at købe deres varer online.

Linket fra din webshop er obligatorisk fra den 15. Februar 2016. Du risikerer bødestraf, hvis du ikke i tide implementerer linket på din side.

Gode intentioner skal skaffe flere kunder

For danske webshops er ODR en god mulighed for at kigge på webshoppens adgang til udenlandske kunder. For at bygge en stor forretning er det nødvendigt med eksport til flere europæiske lande. Mange danske butikker starter med at sælge til vores åndsfæller i Sverige og Norge, men der er også mange penge at tjene på at sælge til Tyskland (90 millioner mennesker), England (53 millioner) og Frankrig (66 millioner).

E-handel i disse lande sker på nogle andre måder end Danmark. Klager har været en af de store udfordringer og den bliver nu tacklet af ODR. Derudover bør du have en server, der også indlæser hurtigt for besøgende ikke alene i Danmark, men også i resten af Europa. Dette kan du opnå med systemer som Cloudflare. Du kan se mere information på HostingGuiden.dk til hvordan du når ud i hele Europa med tilfredsstillende hastigheder.

Maskinoversættelse er jokeren

Når du skriver en klage på dit eget sprog til ODR bliver den maskinoversat til modtagerens sprog med EU's egen oversættelsessoftware (og således ikke Google Translate). Denne oversættelse er den helt store joker, da oversættelses softwaren endnu ikke har set lyset og derfor er blevet prøvet.

Hvordan systemet i øvrigt er sat sammen ved vi også først fra den 15. Februar 2016.

Virksomhed: HostingGuiden.dk v/ TLA Media

Øresundsvej 144D

2300 København S

Kontakt: info@tlamedia.dk

 

Please follow and like us: