Positivliste fortsat en succes ind i 2016
Pressemeddelelser

Positivliste fortsat en succes ind i 2016

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Danmark samtidigt med at vi har hundrede tusinde, der går ledige.

Udfordringen er, at de ledige ikke har de kompetencer, som virksomhederne kigger efter.

Løsningen synes dog simpel. Uddan de ledige og giv dem kompetencer, så de igen har mulighed for at blive et aktiv for samfundet og glade mennesker. Det er de færreste, der trives med at være ledige, mens deres omgangskreds har et spændende arbejde at se frem til fra dag til dag.

Dette gav plads til de såkaldte kurser for ledige, der betales af stat og jobcenter. Efter flere års introduktionsperiode blev systemet i 2014 fra 1. Januar raffineret med en såkaldt positivliste.

Hvis et kursus er på den enten regionale eller nationale positivliste er det muligt at få et tilskud.

Denne ordning har, vurderer flere kursusudbydere, været en succes.

Portal samler alle kurser

Siden slutningen af 2015 har portalen Kurser for ledige samlet alle tilgængelige kurser fra alle udbydere. Portalen selv er ejet af en udbyder, Bigum & Co, men for at sikre et brugbart redskab for alle ledige er alle kurser inkluderet og der favoriseres ikke blandt dem.

Med værktøjet har du som ledig mulighed for at søge efter både geografi og interesse. Per skrivende stund er der eksempel kurser inden for markedsføring, frontmedarbejder-arbejde samt bogholder- og økonomiarbejde i mellemstore og større virksomheders økonomiafdelinger.

Som ledig har du – hvis du og jobcenteret vurderer det er en del af din jobplan – mulighed for at få det 6 uger lange kursus betalt. Med de nye kompetencer er det håbet at du til gengæld øger dine chancer for at få et job bagefter.

Kvalificerede og reelle kurser

Et af målene med reformen for kurser for ledige var at undgå tilstande som de beskrevet på den satiriske blog og senere bog Dagpengeland.

Her bliver der fortalt en historie om et kursus, hvor deltagerne brugte dagen på at høre underviserne tale om sig selv og tegne ”jobsole”. Fråds for skatteydernes penge, mente de fleste. Siden positivlisten blev introduceret og alle kurser på denne måde godkendes har der ingen sådanne historier været. Det i sig selv er et succeskriterium.

Virksomhed:

Bigum & Co

Rued Langgaards Vej 8

2300 København S

Bigum.co

71 99 71 71

info@bigum.co

Please follow and like us: