Pressemeddelelser

Stadig kun en brøkdel får erstatning for flyforsinkelse

(Næsten) Hver gang du er mere end 3 timer forsinket på en flyvetur i, ind i eller ud af Europa, har du ret til en kompensation på 1.800 kr. og opefter.

Men det er kun en brøkdel af de personer, der oplever et forsinket fly, der nogensinde får krævet deres erstatning. De ved simpelthen ikke, at de har mulighed for det.

Det fortæller indehaveren af Flyforsinkelse-Guide.dk. Websitet hjælper forbrugere med at blive opmærksomme på deres rettigheder og at ansøge om kompensation ved at sammenligne de virksomheder, der tilbyder at hjælpe. Websitet bygger videre på andre ressourcer på nettet, men har også en række sub-sider, herunder FlyforsinkelseNorwegian.dk.

Når danskerne ikke ved, at de har ret til erstatning for det forsinkede fly, går de glip i mange penge:

"Vores gennemsnitlige bruger får en erstatning på mere end 2.400 kr., og når mange tusinde danskere lige nu går rundt med krav, der ikke er sendt til flyselskaberne endnu, ja så er der tale om mange penge" fortæller ejeren af siden.

Det er ellers nemt at kræve dine penge:

  1. Gå ind på fx flyforsinkelse-guide.dk og se, om du har ret efter de nuværende regler beskrevet i EUC261
  2. Udfyld dine informationer og indsend dokumentation, fx kvitteringen for dit køb af billetter
  3. Vent 1-6 måneder på, at virksomheden du får hælp af gør dit krav gældende og sikrer dig den erstatning, du har ret til

Hvor lang tid det tager før du får dine penge afhænger i praksis af, hvilket flyselskab, du er fløjet med.

Nogle er hurtige til at betale hvad de skylder. Det gælder fx det skandinaviske SAS. Andre - herunder EasyJet og SAS - gør alt hvad de kan for at slippe for at betale, inklusive at ignorere dine beskeder, indtil de bliver sendt fra et selskab, der simpelthen truer med at stævne flyselskabet.

Please follow and like us: