Uncategorized

To forskellige boligscenarier – er du forberedt?

Kloge mennesker siger, at man ikke kan forberede sig på alt. De har ofte ret. ikke desto mindre er der mange du kan gøre, for at forberede dig på forskellige scenarier i forbindelse med din bolig. Vi giver dig to scenarier og løsningen på dem!

 

Der er mange ting, som kan have direkte indflydelse på din bolig. Heriblandt tæller vind og vejr, og uforudsete hændelser i familie m.m. Vi lister derfor to scenarier, som kan have betydning for din bolig, samt hvordan man bedst imødekommer disse.

 

Oversvømmelse i kælderen

Et scenarie, som er meget sandsynligt for efteråret, er, at der kommer masser af store regnskyl. Et fundament er bygget til et kunne klare et vist og konstant vandtryk fra regn osv. Det er dog ikke altid at et fundament kan holde til store mængder vand på en gang, fx i forbindelse med en efterårsstorm eller skybrud.

Der findes yderligere to scenarier ved oversvømmelse af din bolig: den pludselige skade og skaden på længere sigt.

Hvis du oplever pludselig oversvømmelse i din kælder eller dit hus generelt, kan du gøre meget ved at forsøge at begrænse omfanget af skaderne. Hvis din kælder oversvømmes, skal du med det samme sørge for at rydde op, så skaderne ikke forværres og udvikler sig til fx fugt- og svampeskader i fundamentet. Sørg for at sikre dit gulvafløb mod tilbageløb fra kloakken, således at vandet ikke ’pumpes’ op i huset. Derudover er det en god ide at stille særlig værdifulde ting og opbevaring på borde eller reoler, så disse ikke er i kontakt med gulvet. Pak gerne elinstallationer m.m. ind i plastikposer og tape, for at undgå kortslutninger.

Med hensyn til skaden på længere sigt, kan denne være mere bekostelig og svært at forudse. Derfor er det en god ide at reagere på problemet med det samme og aldrig udsætte denne. Her gælder det gamle udtryk – hellere tjekke en gang for meget, end en gang for lidt. Få professionelle til at måle fugten i dit hus fundament, eller udskift de vinduer, som har fået fugt, så disse ikke rådner og udvikler svampetilstand.

Her kan du få flere tips til boligvedligeholdelse.

 

Bobestyrer af dødsbo

Et andet uforudset boligscenarie er, at du pludselig står med en ekstra. Scenariet kan være, at den sidste af dine forældre dør og du pludselig står med en dødsbolig. Hvis I er flere søskende, gælder specielle regler dog.

Hvis der fx er usikkerhed eller uenighed blandt de efterladte arvinger, er det en god ide at ty til an boligadvokat med speciale i bobestyrerbehandling. En bobestyrerbehandling indebærer nemlig, at dødsboet behandles af enten en udpeget autoriseret bobestyrer, eller af en, som afdøde har ønsket som bobestyrer i sit testamente.

Please follow and like us:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *