Pressemeddelelser

Unge vil have botox

Moden ændrer sig med tiden, og det de unge ville have for blot nogle år siden, er blevet skiftet ud med den nyeste mode – Botox.

Botox er en gift, der går ind og lammer de musker, der forårsager muskelspændinger og giver rynker. Ofte suppleres botox med fillerproduktet, Restylane, der kan gå ind og fylde rynken ud, hvis linjerne er blevet permanente. Men botox kan også bruges til andre formål end skønhedskosmetiske operationer. Det kan blandt andet også bruges til kronisk migræne, til spastiske lammelser eller til andre sygdomme, hvor muskelspændinger forårsager problemer. Et af de populære steder at få det gjort er blandt andet hos cerix.dk, der har stor erfaring med at give diverse behandlinger indenfor denne kategori.

 

Tendensen, som plastikkirurger oplever, er enstemmig – efterspørgslen stiger efter botox, brystforstørrelser og andre skønhedsbehandlinger, primært i ansigtet.

Og kunderne bliver yngre og yngre. Der var en gang, hvor botox var for de rige forretningskvinder, og når man endelig fik lavet noget, skulle det se så naturligt ud, som muligt. Det har aldrig været et ønske åbenlyst at udstråle, at man er utilfreds med sig selv.

 

Ungdommen i dag

I dag efterspørger de unge derimod det kunstige look – det hele må godt overgøres lidt, så det ser kunstigt ud. Det er dermed en helt anden retning end tidligere. Særligt hos en gruppe unge, har det over flere år været moderne med det falske look – falske negle, falsk farve, falske øjenvipper, falske bryster, botox i læberne osv.  Når kunderne bliver yngre og yngre skyldes det, at de efterspørger, hvad de ser på de sociale medier og i reality shows. Her har de fleste deltagere kunstigt hår, bryster, negle eller andet, og det inspirerer de unge til at se ligesådan ud.

 

Selvom det kan lyde som en befrielse, at man ikke længere behøver at skjule, at man får lavet skønhedsoperationer, har det en bagside.

Unge piger får nemlig et billede af, at en helt normal ung-pige krop ikke er noget, man ønsker at acceptere. De kan føle sig forkerte, selvom de er helt normale. Når normen bliver det perfekte og kunstige, er det svært for letpåvirkelige unge at sige det imod og acceptere det, de ser i spejlbilledet. De får den opfattelse at små bryster, rynker og smalle læber ikke er noget, man ønsker, men derimod noget, man skal ændre på. Dette kan på sigt skabe en generation af piger, der føler sig presset til at se ud og gøre på en bestemt måde for at passe ind i tidsånden.

Vi har alle et ansvar for at lære vores børn, at de skal acceptere sig selv, uanset hvordan de ser ud. Det kan dog være svært, hvis man som forældre aldrig selv har lært at accepterer sig selv.

Please follow and like us: